Historie

Weight pull startede i sin tid i den nordlige den af Amerika, fordi slædehundefolket manglede en træningsform om sommeren, sidenhen har det bredt sig til rigtig mange lande og flere og flere racer er begyndt at træne weight pull.
I 2004 kom sporten til Danmark, og i den tid har man forsøgt at samle sig under en klub/organisation, men det er ikke lykkes endnu og det sker nok heller aldrig. Så her i landet bliver der trænet under forskellige regelsæt, som stort set går ud på et og de er:  APA, EWPL og W3PO  IMG_5186_5

Mange hunde racer har gennem tiden blevet brugt til at transportere gods eller personer, fx. blev Newfoundland hunden brugt til at trække fiskenet op af vandet og brænde til bålet. Men når man siger “slædehund” så tænker man ofte på Alaskan Malamute og Siberian Husky men i racebeskrivelsen for Newfoundland står der at dens anvendelse var “slædehund til tung last” og det er der nok ikke mange der lige ville tro om den søde godmodige bjørn. Berner sennen blev også brugt til at trække vogne ude på gårdene og mange andre hunde har faktisk stor glæde og evner til at trække vogne.

Sporten har haft rigtig meget modstand i tidens løb og mange syntes det er dyrplageri det vi udsætter vores hunde for. De fleste der træner her i landet, passer faktisk rigtig godt på deres hunde og vil kun gøre det bedste for den. Men hvis man ser videoer på You Tube, kan det være frygteligt at se på, men syntes at vores holdninger og selvjustits her i Danmark, gør at hos mange af træningsstederne lærer man hvad der er gode og dårlige træk, så man ikke skader hunden.

Det er også vigtig at man som ejer/handler kan være kritisk og sætte sig i hunden sted, fx. vil det være sundt for mig at kaste mig frem i selen eller springe ned over banen med en tung vogn og hvilken effekt vil det have på min ryg og skuldre ?!?

Weight Pull er meget mere end “Bad Ass” og muskler, faktisk kræver det meget mere at hunden har en god teknik, selvtillid og et kærligt samarbejde mellem hund og handler.

På denne hjemmeside, vil der være henvist til organisationer, klubber og til folk der syer seler. De er ikke sat i anbefalet rækkefølge men i alfabetisk rækkefølge, for at være så neutral som muligt.

Billeder på siden er meget af de samme hunde, men vil rigtig gerne vise forskellige racer/mix træne. Hvis du har billeder af din hund der træner Drag, Start/Stop el. Weigth pull, som må bruges her på siden, så send dem til webmaster@weightpull.dk med et skriv om at de gerne må bruges på hjemmesiden www.weightpull.dk.

 

 


Top