Seler

Det er alpha og omega at have en ordentlig weight pull sele der sidder korrekt, for at dyrke denne sport. Mange træningssteder har prøveseler i forskellige størrelser man kan låne. De er fine nok, hvis man lige vil prøver om det er noget for hunden og ejeren.

Hvis man beslutter sig at gå videre med træningen, skylder man hunden, at den får sin egen sele, som har den korrekte pasform. Det er især vigtig at den ikke strammer i halsen eller under forbenene, for hvis den gør det, vil det være yders ubehageligt og skadeligt.

Det kan ikke anbefales at men går i gang med at lave sin egen sele, for det er ikke så nemt som det ser ud. Sidder selen ikke korrekt, strammer eller er for løs, kan det resultere i at hunden pådrager sig alvorlige skader.
Med en korrekt tilpasset sele, sikrer du dig at trækpunktet ligger korrekt og din hund får den rigtige belastning på kroppen, der netop er opbyggende og ikke slider og laver skader.
Der findes seler som kaldes træk-seler som dog ikke er egnet til denne sport. På billederne ses det at hundens skulder har bevægelsesfrihed, hvilket vigtigt når man vil træne Weight pull med sin hund.
Der findes dygtige personer her i Danmark, der kan sy WP-seler, hvis man vil i kontakt med dem, kan man se hvilke på “link” siden.
Prisen på selerne er meget afhængig af størrelsen på hunden og hvor meget lir der skal være på selen.

Selerne findes med et eller med to kryds, og forskellen er bare at selen med 2 kryds er svære at træde ud af end selen med 1 kryds. Men nogen hunde bryder sig bare ikke om, at have det bagerste kryds liggende på ryggen.
Selerne findes også med ruller på halsåbningen, nogen hunde kan bare bedre lide det end den flade rem.

Men snak med personen der skal lave din sele om design og ekstra feature, og få eventuel ham/hende til at måle din hund. Man får nemlig den sele, med de mål, man har har indsendt.

Hvis hunden ikke er fuld udvokset, skal man forvente at man købe en sele i takt med at hunden vokser.

 

 

20171010_123648(0)_ 20171006_162700 IMG_4416_    IMG_0494_    IMG_4231_E    IMG_1050_    IMG_9823_    IMG_0393_

 

Ligger du inde med billeder af din hund, som du gerne vil have på siden, så sendt dem til Webmaster@weightpull.dk
Skriv at hjemmesiden www.weightpull.dk gerne må bruge dem.

Top